Chef Engineer
Pagi tadi saya menerima email daripada seseorang dari Ivory Coast. Yang mengaku nak mencari seseorang untuk menguruskan pemindahan wang dari sana ke Malaysia untuk tujuan pelaburan dalam bidang Telekominikasi dan industri pembuatan....
Pada pendapat saya ini adalah satu perangkap untuk mencari mangsa sepertimana dahulu kita sering membaca didada akhbar perdana berkenaan sendikit yang menipu rakyat Malaysia kononnya ingin mencari org tengah untuk pelaburan. Tapi malangnya ramai yang tertipu dengan taktik sedemikian sehingga berani memberi nombor akaun bank sehingga menyebabkan mangsa kehilangan wang di dalam akaun.
Bagi saya, jika pelabur dari luar negara ingin melabur di malaysia, mereka boleh mendapat maklumat daripada agensi negara kita di tempat mereka dan tak perlulah mencari rakan niaga melalui internet...
Jadi sbg langkah berjaga - jaga, jgn terpedaya dengan email - email sebegini....
________________________________________________________

Dear One,

l am Miss Jenaline Pamas from Cote d'Ivoire,the only Daughter of late Chief and Mrs. Pamas,l just got your contact through this site and I wish to request for your assistance in a financial transaction.

I will require your assistance in investing in a profitable venture in your country,I do have Fifteen million Five hundred thousand united states dollars.(US$15,500,000) which l want to invest in telecommunication and manufacturing industrial in your country and l will compensate you with 20% for all your efforts in assisting me truly but the question now is; Can you be trusted also do promise not to disappoint me both in life and in future by sitting on my money when reaches to your country.

Kindly get back to me immediately through this my private box jenalinepam@yahoo.com after your consideration for further conversation and explanation on how we will proceed.

Awaiting for your immediate response.

Thanks and God bless.

My Best Regards
Jenaline.
Labels: | edit post
1 Response
  1. salam..
    blogwalking here.. my blog is mata melihat, akal menilai, hati merasa..
    ada iras2 with ur blog sikit..hehe (^_^)

    btw, benda macam ni banayk sanagt ada.. masalahnya orang kita ni yang tak nak sedar. sumenya nak carik untung atas angin.. nak kaya cepat..

    kita-kita yang sedar juz boleh bagi nasihta and beware of this matter je la..