Chef Engineer

Wang palsu RM100 untuk undi BN

Ogos 20, 09 6:39pm

Seorang penduduk di kawasan Permatang Pasir hari ini menemui tiga keping kertas cetakan menyerupai wang RM100 bersama nota memintanya mengundi calon BN pada pilihan raya keci, 25 Ogos ini.


Salim Abdul Hamid, 60-an, dari Kampung Petani, berkata beliau menemui sampul surat yang diselitkan di bawah pintu rumahnya ketika terjaga dari tidur pada 2 pagi tadi.

"Pada mulanya saya ingat duit betul tetapi bila pegang kertas berkenaan ia rasa lain dan nombor siri pada semua wang palsu itu juga adalah sama," katanya kepada pemberita.

Beliau berkata bersama "wang" berkenaan terdapat sekeping nota berbunyi "tolong undi calon BN".

"Saya tidak pasti siapa yang letak sampul itu, tetapi ada beberapa jiran turut dapat sampul berisi wang berkenaan," katanya. Selanjutnya...

Akal, Mata dan Hati:-

Itu duit raya pakcik... Depa nak tengok respon daripada penerima.. Kiranya tengah buat bancian. Berapa ramai yang boleh terima duit tu.. Kalau ok, depa baru bagi duit betui... Biasalah test market... Tapi pakcik kuat iman. Cepat - cepat pakcik war -war pada orang ramai... mmmm...ada yang berani mengaku dia buat ker? Kesian la kat orang ramai, kalau nak kasi, kasi la duit betul - betul. Baru boleh buat belanja. Kalau Pakcik tu tak periksa pastuh terus gi bebelanja, tak ke naya. Kena tangkap dengan polis sebab simpan/guna duit palsu... Penaya orang je...
Labels: | edit post
0 Responses