Chef Engineer

Ini Bukan Bot yang membawa pemancing grand prix joran tp wartawan, blogger & ahli Politik..Ini dia Pelantar Minyak CakrawalaIni bukan pelarian Rohingya tp rombongan wartawan, blogger & ahli politik yang nak meninjau dan melawat Pelantar Cakrawala.

Haaa.. Polis yang perihatin dgn lawatan itu. Sibuk tanya dan soal. Nak minta permit tu...

Sempat lagi bergambar kenangan sebelum bertolak..

Akal, Mata dan Hati:-

Dulu, Kini dan Selamanya kerajaan BN selalu berdolak dalih. Tabiat yang menjadi darah daging untuk mereka kekal dalam pemerintahan. Terbaru, perihal royalti minyak Kelantan, dah jelas tanpa bersuluh Pelantar Minyak Cakrawala hanya sejauh 153 km @ 82.61 batu nautikal dari Pantai Bachok. Pelantar minyak itu bukan baru nak dibina akan tetapi dah lama beroperasi. Padan la MB TGNA memohon agar Kerajaan Pusat @ Petronas membayar royalti yang sepatutnya diterima.

Kerajaan Pusat tak perlulah nak mengkaji dari segi undang - undang lagi. Dah menjadi milik orang, pulangkan jer.. Ini tidak asyik berdolak dalih. Sibuk pulak dok canang bahawa Kelantan mundur dibawah PAS walhal merekalah yang menyekat kemajuan / kewangan Negeri Kelantan. Sedar - sedar lah wahai BN...

sumber...Perisik Rakyat.:- Pelantar Minyak Sah di Perairan Kelantan..

Tok Guru, dok soh la maroh ko pok - pok tu. Doa banyok bia ALLAH s.w.t cucuri hidayah serta keinsafan....

Labels: | edit post
0 Responses